Sotsiaalministeerium

Pressiteade

16.07.2021

Pühapäeval, 18. juulil saab Tallinnas COVID-19 vastu vaktsineerida Lasnamäel, Mustamäel ja Põhja-Tallinnas. Ette registreerida ei ole vaja – piisab, kui tulla kohale.

Samal päeval on end vaktsineerinud inimestel võimalik käepaela alusel külastada kogu perega Tallinna Loomaaeda 70 protsendi võrra soodsama hinnaga. Kiiremaid vaktsineerijaid kostitab jäätisega Balbiino.

„Oodatud on kogu pere – võtke kaasa vanaema ja vanaisa, samuti teismelised lapsed, ja tulge lihtsalt kohale,“ ütles Lääne-Tallinna Keskhaigla juht dr Arkadi Popov. „Ennast ja oma lähedasi vaktsineerida on praegu väga õige tegu, sest vaid nii saavad sügisel koolid olla avatud, vanavanemad kohtuda lastelastega ning hoiame ära piirangud, mis seavad ohtu paljud töökohad. Eestis kasutatavad vaktsiinid on tõhusad ja kaitsevad ka uute viirusetüvede eest.“

Vaktsiiniks on Pfizer (sobib alates vanusest 12 eluaastat) ja täiskaitse saamiseks tuleb 6 nädala pärast teha teine doos. Lasnamäel on võimalik vaktsineerida ka ühedoosilise Jansseniga (sobib alates 18. eluaastast). Igas asukohas on plaanitud teha umbes 500 kaitsesüsti.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium