Paljud inimesed on hädas terviseprobleemidega, mille algpõhjuseks on väheliikuv ja istuv elustiil. Näiteks seljavalud on väga levinud kontoritöötajate mure ning üha nooremad inimesed on hädas kaelavaludega, mida põhjustab nutiseadmetega liialdamine ja nende kasutamisel pidev alla vaatamine ühes kaela pingutamisega.

Kiropraktikult saab abi nii nimetatud muredega kui veel lisaks paljude teiste terviseprobleemidega. Tegemist on suhteliselt uue meditsiiniharuga, mida mõnel pool peetakse siiani alternatiivmeditsiiniks ning mis Euroopasse jõudis alles 40 aastat tagasi. Ameerikas aga on kiropraktika seadustatud kui arstiteadus ja seda suuresti tänu kiropraktika nö leiutaja USA arsti Daniel David Palmeri poja järjekindlale tööle. Sõna kiropraktika tuleb kreekakeelsetest sõnadest chiro ja praktikos, mis üldistavas tõlkes tähendab „tehtud kätega“ ja mis kirjeldab üsna täpselt seda, mida kiropraktik teeb.

Kiropraktika eesmärgiks ei ole ravida teatud organit, vaid korrigeerida selja- ja peaaju omavahelist kommunikatsiooni. Ravi koosneb täpsetest tehnilistest liigutustest, kus kätega korrigeeritakse liigeste liikuvust, et närvisüsteem saaks optimaalselt funktsioneerida. Eesmärgiks on taastada tasakaal organismis. Tänu sellele võivad kaduda sümptomid nagu näiteks pea- ja seljavalud, pidev haiglane olemine, seedehäired, kusepidamatus jne.

Jätka harjutustega ka kodus!

Kiropraktik võib sind aidata, kui sul on seljavalud, kaelavalud, peavalud, lihaspinged, probleemid diskidega jne. Samuti saab kiropraktikult nõu ja abi rühiprobleemidega, sundliigutustest- ja asenditest tulenevate probleemidega seoses ja spordivigastuste puhul.

Visiit kiropraktiku juurde algab põhjalikust vestlusest, mille käigus selgub diagnoos. Seejärel asutakse vastavate protseduuride juurde. Enamasti on need valutud. Kiropraktikult saab ka praktilisi juhiseid ja harjutusi, kuidas edaspidi probleeme vältida ning ise ennast aidata. Neid harjutusi tuleb järjekindlalt ka muidugi kodus teha, mitte aga loota, et ainuüksi teadmine harjutuse kasulikkusest valu või ebamugavustunde ära võtab.

Kui mitut kiropraktiku visiiti läheb vaja, et probleemidest vabaks saada, sõltub diagnoosist – mõnikord saab hakkama ka vaid ühe visiidiga, mõnikord läheb aga vaja rohkem külastusi.