Kui sul on mureks valud, mis segavad igapäevaelus või sportimisel, oled saanud sporditrauma või tahad nõu just nende ennetamiseks, siis saad abi füsioterapeudilt. Samuti on füsioteraapia kaasaegses meditsiinis oluline taastusravi osa. See põhineb kehalistel harjutustel, asendravil ja massaažil. Füsioteraapia abil saab säilitada ja parandada liigeste ning lihaste jõudu, taastada häirunud funktsioone, leevendada valu, ennetada tervisekahjustusi.

Füsioterapeut on kõrgharidusega tervishoiuvaldkonna ekspert, kes püüab vähendada valu ja vaevusi ilma ravimeid kasutamata. Teraapia käigus kasutatakse erinevaid ravimeetodeid, millega mõjutatakse närvi-lihassüsteemi ja seeläbi kogu keha tervikuna.

Füsioteraapia visiidil hindab terapeut patsiendi seisundit, nõustab teda õigete kehaasendite, ergonoomiliste tööasendite ja soovitatavate/ebasoovitavate tegevuste osas vastavalt tema seisundile ning koostab patsiendile just temale sobiliku harjutusteprogrammi. Sellesse tuleks suhtuda väga hoolikalt, sest füsioteraapiast on kasu ainult siis, kui patsient ka ise aktiivselt kaasa lööb ehk harjutuste tegemist kodus jätkab. Ainult nii saab toimuda tervenemine. Tihtipeale tuleb aga üle vaadata kogu oma elustiil ja näiteks väikse asjana näiv igapäevane istumisasend. Nimelt ei saa loota seljahädadest tervenemist ka kõige osavama füsioterapeudi vastuvõtul käies, kui järjekindlalt 8 tundi päevas vales asendis istuda ning mitte järgida füsioterapeudi nõuandeid.

Füsioterapeudi juurde pääseb haigekassa kulul taastusraviarsti suunamisega. Sellisel juhul tuleb aga arvestada päris pikkade ravijärjekordadega. Kiirem, kuid tasuline variant on pöörduda mõne füsioterapeudi erapraksisesse.