Käesoleva nädala alguses asus Viljandi haiglas abiarstina praktikat tegema viis ning tööle kolm Tartu ülikooli arstitudengit.

Viis Tartu ülikooli kuuenda kursuse üliõpilast teevad Viljandi haiglas arstiteaduse kliinilist praktikat ning seda kolmes osakonnas – sisehaiguste, kirurgia- ja erakorralise meditsiini osakonnas ehk EMO-s. Igas neist töötavad nad abiarstidena kaks kuud. Kolm nooremate kursuste üliõpilast asusid aga Viljandi haiglasse abiarstina tööle. Neist üks õendusabi, üks taastusravi ning üks sisehaiguste osakonnas.

Viljandi haigla ravijuht dr Mart Kull ütles, et Viljandi haigla võtab alati abiarstid suurima hea meelega vastu, sest noored kolleegid ja nende huvi haigla vastu on iga haigla tuleviku garantiiks. „Püüame haiglas seetõttu pakkuda abiarstidele ja praktikantidele võimalusi omandada erinevaid praktilisi oskusi ja turvaliselt juhendajate toetusel teha ka iseseisvaid raviotsuseid,” ütled dr Kull, lisades, et Viljandi haigla pakub ka võimalust tutvuda Eestis ainulaadsete ja Viljandi haiglale täna ainuomaste teenustega.

Soovitan abiarstidel ja praktikantidel hoida alati oma meeled avatud ning sära silmis!

Dr Kulli sõnul on sellisteks teenusteks näiteks sundravi, sõltuvushaiguste rehabilitatsiooniteenus, koduhaigla, koduhospiits ja PAIK teenus, millega nad praktika jooksul kokku võivad puutuvad. “Samuti on meie eripäraks peahoones toimiv ühtne voodifond, mis tähendab, et kõiki statsionaarse ravi voodeid hallatakse keskselt ja osakonnad saavad neid vajadusepõhiselt kasutada. Ka see pole täna veel teistes haiglates tavapärane praktika,“ rääkis dr Kull, „Soovitan abiarstidel ja praktikantidel hoida alati oma meeled avatud ning sära silmis! Loodan, et teie praktika ja töö Viljandi haiglas on põnev ja väljakutsuv kogemus.“

Ravijuhi sõnul teevad abiarstid tööd vastutava arsti juhendamisel. „Meie toredate kolleegide näol on abiarstidel kindel tugi. Vastutav arst juhendab abiarsti ning on abiks patsiendi diagnoosimisel. Koos küsitletakse haiget, pannakse kirja kaebused, koostatakse raviplaan ning jälgitakse haiget,“ selgitas ta.

Sel nädalal alustanud abiarstidele lisandub aga suve jooksul ja sügisel veel mitu praktikanti ja töötajat.

Maarja Evert, Viljandi Haigla kommunikatsiooni- ja turundusjuht