Suurem osa oma ajaloost on Narva haigla tegutsenud selles 1913. aastal arhitekt Aleksandr Wladovsky projekteeritud hoones.

Näitust saab külastada haigla fuajees alates 26. juunist aadressil Haigla 5 iga päev kell 10 -18. Foto: Narva Haigla

Näitust saab külastada haigla fuajees alates 26. juunist aadressil Haigla 5 iga päev kell 10 -18. Foto: Narva Haigla

See on näinud erinevaid riigivõime ja üle elanud mitmeid sõdu, püsides vankumatult kohaliku kogukonna teenistuses. Narva haigla panus inimelu säilitamisel nii sõjas kui rahus on hindamatu.

Tsaariajal valminud hoone on tänapäeval väga oluline dominant ja mälupaik Eesti piirilinnale. Haigla hoone 110 juubelile pühendatud näitusel heidame põgusa pilgu nii hoone kui sellega seotud asutuste minevikule, olevikule ja tulevikule.

Muuseumis ja arhiivis säilitatav aines võimaldab meenutada nende inimeste emotsioone, kes haiglas töötasid ja kogukonda teenisid, nende igapäevaelu rõõmudest ja muredest. Fotod, millel on kujutatud haiglapersonal töökeskkonnas, ja esemed võimaldavad saada ettekujutuse meditsiini vahendite arengust.

Näitus “110 aastat Narva meditsiini teenistuses”  tugineb SA Narva Haigla, SA Narva Muuseumi, Eesti Arhitektuurimuuseumi, Eesti Tervisemuuseumi ja Rahvusarhiivi kogudel.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Näitust saab külastada haigla fuajees alates 26. juunist aadressil Haigla 5 iga päev kell 10 -18.

Näitus jääb avatuks kuni 30.09.2023.

SA Narva Haigla