Eesti Haigekassa

Pressiteade

09.03.2023

Kui tekitad teisele inimesele tahtlikult tervisekahju, nõuab Tervisekassa viga saanud inimese raviks kulunud raha Sinult tagasi. Eelmisel aastal tuli see raha välja käia 192 inimesel ligi 382 000 euro eest.

Paljudele võib see tulla üllatusena, et teisele inimesele tekitatud tervisekahjustuste ravikulud kahjutekitajalt tagasi nõutakse, kuid Tervisekassa järelevalve osakonna juhataja Jelena Konti sõnul tuleb just selle põhjusel kõige rohkem inimestelt raha tagasi nõuda.

Reeglina küsib Tervisekassa raviraha tagasi kehavigastuse tekitamise eest kriminaalkorras süüdi tunnistatud inimestelt. „Peamiselt on tegu omavaheliste suhete, joomingu või perevägivalla käigus tekitatud vigastustega,“ selgitas Kont.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa