Sotsiaalministeerium

Pressiteade

02.03.2023

Harvikhaigustega pered on jäetud liiga kauaks üksi. Riigil tuleb süsteemselt otsida ja leida paindlikumaid koostöövõimalusi nende inimeste raviks, kelle haigus on haruldane ja ravi kallis. See on üks osa suuremast tervishoiureformist, ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson täna harvikhaiguste konverentsil peetud kõnes.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond saab 2023. aastal riigilt harvikhaigustega laste raviks erakorralise toetusena 800 000 eurot. Toetus võimaldab rahastada mitmete haruldaste haigustega laste ülikalleid ravimeid. Siiski on abivajajate rohkuse tõttu jätkuvalt väga oodatud ka eraannetused.

„Harvikhaigustega tegeleb haigekassa tasakesi, vastavalt võimalustele. Aga igal pool, kuhu tervishoius vaatad, küsib olukord suuremate mõtestatud muudatuste järele. Mina usun Maailma Terviseorganisatsiooni ja olen veendunud, et Eestile on parim ja ökonoomseim mudel jätkuvalt solidaarne tervishoiukorraldus, mis aga vajab tõsist remonti,“ ütles minister Peep Peterson.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium