Eesti Haigekassa

Pressiteade

22.02.2023

Kuna lähenev koolivaheaeg paneb Eesti peresid tegema reisiplaane, tuletab Tervisekassa taas meelde, et reisimisel on oluline omada Euroopa ravikindlustuskaarti, mis aitab võõrsil juhtunud õnnetuse korral vähendada kulutusi arstiabile.

Ootamatuid tervisemuresid ja õnnetusi on keeruline ette näha ning reisides ei ole nende eest keegi kaitstud. Euroopa ravikindlustuskaardi (ERK) ettenäitamisel saab vajaminevat arstiabi Euroopa Liidus, sh ka Liechtensteinis, Norras, Islandil, Šveitsis ning Ühendkuningriigis, kuid kaarti on oluline omada ka viibides lühireisil lähiriikides nagu näiteks Soome ja Läti.

ERK kehtib vaid siis, kui inimesel on Eestis samal ajal kehtiv ravikindlustus ning vajaminevat arstiabi pakutakse võrdsetel tingimustel riigis elavate kindlustatud inimestega. See tähendab, et isikut koheldakse teises Euroopa Liidu liikmesriigis nii nagu kohalikku kindlustatut – kui kohalik inimene maksab raviteenuse eest, maksab ka ERK kaardi omanik.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa