Eesti Haigekassa

Pressiteade

27.01.2023

Kuna Eestis on hetkel viiruste periood ning nakkushaiguste levik on väga ulatuslik, tuletab Tervisekassa meelde, et kergemate tervisemurede korral saab lisaks perearstidele ja -õdedele abi küsida ka üleriigiliselt perearsti nõuandetelefonilt 1220.

„Kui inimesel on hooajaliste viirustega seotud tervisemure, saab ta nõu küsida helistades perearsti nõuandetelefonile. Lisaks, kui inimene on haigestunud nädalavahetusel ja vajab töövõimetuslehte, on võimalik oma haigestumine fikseerida ning selle alusel saab perearst väljastada töövõimetuslehe. Nädalavahetusel või riigipühal on nõuandetelefoni kaudu võimalik hädavajadusel pikendada ka retsepte krooniliste haiguste puhul,“ rääkis üleriigilise perearsti nõuandetelefoni teenindusjuht Kärt Kukk.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa