Sotsiaalministeerium

Pressiteade

22.12.2022

Käesoleval aastal riigikantselei juures tegutsenud teadusnõukoda annab järgmise aasta lõpuni tõenduspõhist nõu sotsiaalministeeriumi tervisevaldkonna kriisijuhtimise tiimile. Eesmärgiks on varustada ministeeriumi tervisevaldkonda ekspertteabega kriisides ja langetada teaduslikult põhjendatud otsuseid. Teadusnõukoja koosseisus ja liikmete arvus muudatusi ei toimunud.

Teadusnõukoja juht prof Toivo Maimets tõdes, et teadusnõukoda on oma ala tippasjatundjatest koosnev meeskond, kes tänu aasta jooksul välja kujunenud heale interdistsiplinaarsele koostööle suudab kiiresti koondada ja mõtestada suurt hulka teadusinformatsiooni. „Igas teadlases on olemas soov vajadusel oma rahvale appi tulla, eriti taoliste kriiside tingimustes. Kuna COVID-19 pandeemia ei ole veel maailmas kaugeltki lõppenud ja hooga on tõusmas RS- ja gripiviiruse laine, siis on täiesti loomulik, et teadusnõukoda nõustus hea meelel seni eduka koostöö jätkamisega,“ selgitas prof Maimets.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium