Sotsiaalministeerium

Pressiteade

07.12.2022

Tervise- ja tööminister Peep Peterson kinnitas ametisse uue tööinspektsiooni peadirektori Kaire Saarepi. Saarep asub ametisse 1. jaanuarist.

“Soovime kõik, et töö oleks rikastav, keskkonnale sõbralik, rahvusvaheline, tagaks rahva heaolu ja iseseisvuse. Seejuures peavad töö tegemisel olema tagatud osapoolte õigused, töö peab olema tervislik ja ohutu. Õiguste vastu suudavad eksida ja vaimset ja füüsilist tervist võivad ohustada kahjuks iga valdkonna ettevõtted ja asutused. Tõhus partnerlus, konsulteerimine ja nutikas jälevalve aitavad kindlasti kaasa tervise ja motivatsiooni hoidmisele tööpaikades,” kommenteeris tööinspektsiooni tähtsust tervise- ja tööminister Peep Peterson.

“Tööinspektsioon saab tugeva juhi. Uuel juhil on väga hea tunnetus tööelus ette tulevate probleemide olemusest ja õiglased ideed nende paremaks lahendamiseks. Omalt poolt sõnastan ootusena järelevalve tõhustamise kaughalduse teel, töötervishoiu kompetentsi suurendamise, eriti vaimse tervise valdkonnas ja loomulikult konstruktiivselt nõudliku partnerluse tooni hoidmise tööandjatega,” lisas Peterson.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium