Eesti Haigekassa

Pressiteade

06.12.2022

Tervisekassa alustab kampaaniat, millega kutsub COVID-19 viiruse vastu vaktsineerima, sest haigestunuid on endiselt palju ja raskest haiguse kulust on ohustatud eelkõige vanemaealised inimesed.

Tervisekassa algav kampaania kannab sõnumit „Vaktsiiniga on kindlam“, mis tuletab inimestele meelde, et koroonaviiruse vastu vaktsineerimine on endiselt oluline.

Uuringud näitavad, et inimeste immuunkaitse väheneb aja jooksul ning seda on vaja taastada, sest vaktsineerimine kaitseb eelkõige raske haigestumise eest. “Arstina tahaksin rõhutada eelkõige seda, et koroonaviirus kulgeb eriti raskelt krooniliste haigustega ja vanemaealistel inimestel. Seda on kahjuks näidanud viimaste aastate kogemus perearstikeskustes,” kinnitas dr Piret Rospu Tabasalu perearstikeskusest. “Kaitsesüst ja tõhustusdoos on parim kättesaadav võimalus, mida igaüks saab teha selleks, et vältida haiglasse sattumist või koroonaviiruse põdemise järgseid tüsistusi. Alati on võimalik nõu pidada ka oma pereõe või perearstiga, kui tekib küsimusi või soovite vaktsineerimisega seonduvat arutada.” julgustab dr Rospu.

Vaktsineerima peaksid minema kõik inimesed, kellel on viimasest vaktsiinisüstist või haiguse läbipõdemisest möödas rohkem kui kuus kuud. “Vaktsiin on nagu helkur, kiiver, turvavöö, päästevest või kondoom- neid vastutustundlikult kasutades kaitseme ennast, kui ka teisi. Just sellist võrdlust käesolev kampaania kasutabki ”ütleb Tervisekassa kampaania elluviija, Taisi Kõiv.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa