SA Eesti Tervise Fond

Pressiteade

03.12.2022

Meditsiiniuudiste portaal www.arst.ee ning Eesti Tervise Fond kutsuvad taas patsiente tunnustama hea sõnaga oma lemmikarsti. Aasta arsti auhind antakse välja 21. korda.

“Mitu rasket aastat on seljataga ning arstide töökoormus on olnud meeletu ja on siiani,” sõnas Eesti Tervise Fondi juhataja ning perearst Eero Merilind. “Arst on paljude patsientide jaoks ainuke inimene, kes patsiendi ära kuulab, tahab tema muredest aru saada ning aidata. Hea arsti nõuannetes saab alati kindel olla. Vähe on ameteid, mis oleks nii täielikult pühendunud inimese teenimisele kui arsti kutse. Arstile on tagasiside ja tunnustus väga tähtis – hea sõna on vaimse tervise üks olulisemaid vundamendikive ning eriti oluline on see keerulistel aegadel.”

Patsientidel on võimalus panna oma positiivne kogemus kirja veebilehel www.arst.ee, esitatud kandidaatide hulgast teeb otsuse žürii, kuhu kuuluvad perearst Eero Merilind, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa ning tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Oma lemmikarstist saab teada anda ka posti teel: Eesti Tervise Fond, Pärnu mnt 321, Tallinn 11620. Kandidaate saab esitada kuni 20. detsembrini.

SA Eesti Tervise Fond on asutatud 25. mail 2007, mille eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine.