Sotsiaalministeerium

Pressiteade

15.11.2022

Peame inimestele rohkem selgitama elustiilist tulenevaid diabeediriske, et inimesed saaksid aru, mis haigusega on tegu ja kuidas seda vältida, ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson Eesti Diabeediliidu 30. aastapäeva tervituskõnes.

Minister Peterson tunnustas Eesti Diabeediliitu 30. aastapäeval ning märkis, et sedavõrd pikaealisi organisatsioone pole kuigi palju. Ellujääjate seas paistavad silma patsientide esindusorganisatsioonid, nagu ka Eesti Diabeediliit. „Diabeediliidu tegevus on väga vajalik, et meie haigekassa ja tervishoiusüsteem läheks paremaks ja diabeedi diagnoosiga inimeste elu läheks paremaks,“ ütles minister Peep Peterson. „Ma tean, et Diabeediliit hoolitseb diabeediga inimeste käekäigu eest ning nad saavad Eestis head ravi ja nõustamist. Tänan Diabeediliitu, et olete hoidnud pinget ning pole lasknud ministeeriumil või haigekassal vajalikke otsuseid tegemata jätta.“

Minister Peep Petersoni sõnul on siiski veel palju teha tervisedenduses ja eeskätt teist tüüpi diabeedi ennetustöös. „Peaksime tulevikus rohkem koostööd tegema, et inimestele elustiilist tulenevad diabeediriskid paremini kohale viia. Et inimesed mõistaksid, mis haigusega on tegu ja kuidas seda vältida, enne kui on liiga hilja,“ ütles minister Peterson.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium