Eesti Haigekassa

Pressiteade

22.10.2022

Teadagi on hambutus vähese teadlikkuse ja halva suutervisega kaasnev probleem. Eesti täisealiste suutervise uuringust selgus, et alates 55. eluaastast suureneb proteesimise vajadus. Miks vajavad järjest nooremad inimesed hambaproteese?

Suutervise uuringust selgub, et üle 65-aastastest vastanutest rohkem kui 40% hindab oma suutervist küllaltki või väga halvaks. Ligi 60% selles vanuses eakatest leidis, et nad vajaksid mingit liiki hambaravi.

Enamikel (95%) üle 45-aastastel uuritavatest on mõned hambad eemaldatud. See näitaja suureneb kiiresti koos vanuse tõusuga. Seejuures on peamine hammaste eemaldamise põhjus ebapiisavast suuhügieenist ja valedest toitumisharjumustest nagu sagedased näksimised, magustatud joogid jms tekkinud haigused (kaaries või parodontiit), mis õigeaegse ravi puudumisel viivad lõpuks hammaste kaotuseni.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa