Eesti Haigekassa

Pressiteade

08.09.2022

Tervisekassa piirkondlikud vaktsineerimiskoordinaatorid edendavad vaktsineerimist COVID-19 viiruse vastu, olles kindel partner kohalikele omavalitsustele, ettevõtetele ja teistele asutustele. Eestis tegutseb neli koordinaatorit, kes jagunevad Põhja, Ida, Lõuna ja Lääne piirkondade vahel.

Vaktsineerimiskoordinaatorid jälgivad, et nende piirkondade inimestel oleksid alati ja kõige paremal viisil tagatud vaktsineerimise võimalused COVID-19 viiruse vastu ning kõigil vaktsineerijatel oleks piisavas koguses vaktsiini. Vajadusel korraldatakse vaktsineerimist ka mobiilsete vaktsineerimispunktide abil, mille kohalolek suurtel üritustel oluliselt lihtsustab vaktsineerimist tavainimese jaoks. Koordinaator on Tervisekassa käepikendus oma piirkonnas ja on esmane kontaktisik kohalikele omavalitsustele ja teistele partneritele.

Tervisekassa partnersuhtluse osakonna spetsialist Hanna Jäe sõnul on Eesti vaktsineerijate võrgustik olemas ja toimib. „Vaktsineerijate võrgustikuga on kaetud terve Eesti, vaktsineerimise teenus on inimestele tagatud igas maakonnas. Meie võrgustiku moodustavad haiglad, perearstid, apteegid ja erapartnerid. Igas piirkonnas töötab ka vaktsineerimiskoordinaator, kelle poole võib alati pöörduda COVID-19 vastu vaktsineerimist puudutavate küsimustega,“ lisas Hanna Jäe.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa