Sotsiaalministeerium

Pressiteade

30.08.2022

Kutsun teid osalema ka tervishoiu juhtimises – jagama oma mõtteid ja tegema ettepanekuid juba kooliajal. Parem kvaliteet, parem tulevik tuleb kui tervishoiusüsteemi ka laiemalt panustate, mitte vaid patsiendiga töötades, ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson täna Tartu Tervishoiukõrgkoolis toimunud õppeaasta avaaktusel.
Minister tänas ja tunnustas täna õpinguid alustanud tulevasi tervishoiuspetsialiste ning rõhutas, et ühiskond ootab ja vajab neid endale appi. „Ministri ja riigi ülesanne on pakkuda teile tööd, mida te jaksate teha, et teie jõud läheks kohta, kus on teie oskused ja teil jätkuks jõudu naeratamiseks,“ ütles aktusel esinenud minister Peep Peterson. „Kutsun teid osalema ka tervishoiu juhtimises – jagama oma mõtteid ja tegema ettepanekuid ja seda juba kooliajal. Parem kvaliteet, parem tulevik tuleb kui süsteemi ka laiemalt panustate, mitte vaid patsiendiga töötades,“ ütles minister, pannes noortele südamele, et nad ka ennast hoiaks ja läbipõlemise eest kaitseks.

Veebruaris sõlmitud konsensusleppe alusel saab sel aastal alustada tervishoiu kõrgkoolides õeõpet 83 tudengit varasemast rohkem ning järgmistel aastatel suureneb vastuvõtt veelgi. Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis oli täna avaaktus 500 esmakursuslasel – magistriõppes terviseteaduse õppekaval, rakenduskõrgharidusõppes õe, ämmaemanda, füsioterapeudi, bioanalüütiku, tervisekaitse spetsialisti ja radioloogiatehniku õppekavadel ning kutseõppes massööri, tegevusjuhendaja, lapsehoidja, hooldustöötaja, erakorralise meditsiini tehniku ja podoloogi õppekavadel.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium