Sotsiaalministeerium

Pressiteade

19.08.2022

Tervise- ja tööminister Peep Peterson allkirjastas määruse, millega mitmekordistatakse väljaspoole Tallinna, Tartut ja nendega piirnevaid valdasid tööle asuvate arstide lähtetoetusi. Samuti muutuvad paindlikumaks lähtetoetuse taotlemise tingimused.
„Kvaliteetne arstiabi ei tohi olla ainult suurlinnade luksus, mistõttu motiveerime noori arste võtma vastu tööd ka teistes Eesti piirkondades,“ ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. „Residentuuri lõpetavad arstid soovivad kogemusi omandada esmalt suuremas kollektiivis ja kipuvad seetõttu jääma suurhaiglate juurde. Kui anname neile võimaluse ka hiljem lähtetoetust kasutada, on suurem šanss leida arste väiksematesse kohtadesse.“

Perearstidele hakatakse maksma lähtetoetust senisest kolm korda suurema summa ulatuses ehk kuni 45 000 eurot ning teistele eriarstidele senisest kaks korda suuremas summas ehk kuni 30 000 eurot.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium