Terviseamet

Pressiteade

06.05.2022

Koostöös Terviseameti Mürgistusteabekeskuse, Tervise- ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse ja Eesti Haigekassaga koondati ühisesse andmeaita kokku Eesti mürgistusjuhtumid.

Terviseameti Mürgistusteabekeskuse juhi Mare Oderi sõnul annab uus mürgistusjuhtumite statistika ülevaate aktuaalsetest mürgistusjuhtumitest maakondade ja mürgistusvaldkondade kaupa. „Loodud andmeait aitab kokku hoida aega, mis kuluks andmete koondamisele ja annab ülevaate elanike mürgistusjuhtumitest,“ sõnas Oder ja lisas, et loodu on suurepärane töövahend ennetustööks, aruandluseks ning muudeks keskusele või Terviseametile üldisemalt seatud ülesannete täitmiseks.

Kaasaegset lahendust statistika kuvamiseks on ette valmistatud terve aasta ning erinevaid statistilisi vaateid saab lisada töölauale veelgi. Vajadus riigis aset leidvate mürgistusjuhtumite ülevaate järele on püsinud aastakümneid, sest mürgistuste statistikat ei koondata mingil muul moel. Lähitulevikus loodetakse liita andmega ka kiirabide mürgistusjuhtumitega seotud statistika.

Mürgistusteabekeskuse mürgistuskõnede andmeid uuendatakse kord kuus hiljemalt 5. kuupäevaks. Haigekassa mürgistusjuhtumite andmeid uuendatakse kord kuus hiljemalt 25. kuupäevaks.

Andmeaidale pääseb ligi mürgistusteabekeskuse kodulehelt www.16662.ee/statistika

Refereeritud artikkel täismahus siit: Terviseamet