Terviseamet

Pressiteade

26.02.2022

Terviseameti reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse hulk reovees on kõrge.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et selle nädala reovee viirusetulemused on sarnased eelmise nädala tulemustega. „Punases on Harjumaal Keila ning Maardu, Ida-Virumaal Jõhvi-Ahtme piirkond,“ lisas ta. Jõemaa sõnul on viirusesisaldus reovees suur Lõuna-Eestis Tartus, Viljandis ning Valgas.

Rohelisi punkte sel nädalal polnud. „Kuressaare proov näitas viirustaseme tõusu oranžile tasemele,“ täiendas Jõemaa.

Eelmise nädalaga võrreldes, positiivsete testide osakaal on kasvamas. Vanusrühmade järgi on kõige suurem positiivsete testide osakaal koolilaste seas. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase punane ehk väga kõrge.

Reoveeproovid kogub vastavalt Terviseameti tellimusele Eesti Keskkonnauuringute Keskus. Kogu info kantakse visuaalselt seirekaardile, mille leiab Terviseameti kodulehelt.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Terviseamet