Terviseamet

Pressiteade

28.01.2022

Terviseameti reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse kogus on jätkuvalt kõrge. Enamik punkte on oranžid või punased.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et üle Eesti on näha viirustaseme tõusu. „Viirustaseme tõus oli Tallinna ümbruses – Laagri, Peetri ja Maardu piirkondades. Märgatav tõus oli ka saartel, kus Kärdla punkt oli punane,“ selgitas ta.

Viirustase on jätkuvalt kõrgel Lõuna-Eestis. „Oranži jõudsid Põlva ja Valga. Nii Elva kui Jõgeva on punased, Tartu püsib teist nädalat punane,“ selgitas Jõemaa ja lisas, et Ida-Virumaale lisandus punase punktina Ahtme.

„Arvestades, et üle-eestiline nakatumise tase jätkuvalt tõuseb, ei ole ka üllatav, et reovee tulemused halvenevad,“ lisas Jõemaa. Viimase 14 päeva haigestumus oli kasvutrendis keskmiselt 64% võrra kõikides maakondades. Haigestumise kasv jätkub.

Selle aasta algusest võttis Terviseamet Tartu Ülikoolilt üle koroonaviiruse reoveeuuringu. Tartu Ülikooli eesmärk oli SARS-CoV-2 reoveeseire süsteemi välja töötamine ja meetodi arendamine. Väljatöötatud meetod anti üle Terviseametile ja edaspidi viiakse uuringud läbi Terviseameti Nakkushaiguste Laboris.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Terviseamet