Terviseamet

Pressiteade

07.12.2021

Omikron-tüve riskiriikidest ehk Lõuna-Aafrika Vabariigist, Botswanast, Malawist, Lesothost, Svaasimaalt, Namiibiast, Mosambiigist, Zimbabwest, Egiptusest ja Türgist saabujad peavad tegema Eestisse jõudes PCR testi. Seda saab teha Tallinna Lennujaama 1. korruse, Tallinna sadama A- ja D-terminali Medicumi testimispunktis ja Narva piiril Corrigo punktis. Testi on võimalik teha 48h jooksul ka teistes avalikes testimispunktides, broneerides aeg numbril +372 678 0000 (E-R 9-19; L-P 10-16).

Juhul, kui on soov teha PCR test avalikus testimispunktis, on soovitatav broneerida aeg testimiseks paar päeva enne riiki saabumist. Nii on võimalik suunduda siseriiklikku testimispunkti endale sobival ajal. Testimise aluseks on Terviseameti iseteeninduses täidetud piiriületaja deklaratsioon, saatekiri vormistatakse telefoni teel testimise kõnekeskuse teenindaja poolt. Rõhutame, et riskiriigist saabudes peab kuni testitulemuse selgumiseni viibima isolatsioonis.

PCR proovi saab anda ninaneelukaapest või kurguloputusvedelikust. Viimase puhul on vajalik olla tund enne proovi andmist söömata, joomata, nätsu närimata ja suitsuta. Vastuse saab digilugu.ee keskkonnast või välismaalase puhul krüpteeritult e-posti teel.

Endale sobivaima avaliku testimispunkti võib leida aadressilt: www.koroonatestimine.ee/testimispunktid

Täpsem info testimise kohta: www.koroonatestimine.ee/patsiendile/reisilt-naasmine

Refereeritud artikkel täismahus siit: Terviseamet