Pressiteade

25.11.2021

Tallinna Ülikooli kuus tudengit viisid kursusetööna ellu projekti, mis aitab ühendada mänguväljakul viipekeelset ja kuuljate kogukonda. Nimelt: õppeaines Erialasid Lõimiv Uuendus (ELU) loodi erialaorganisatsioonide ja -spetsialistide abiga viipekeelne tahvel.

„Kuna just lapsed on eriti avatud uuele, usume, et mänguväljak on hea koht sellise lõimimise alustamiseks. Taolised suhtlemist abistavad tahvlid võiksidki saada endastmõistetavaks normaalsuseks igal mänguväljakul,“ ütles üks projekti elluviijaist, sotsiaalpedagoogika 2. kursuse üliõpilane Reelika Koit.

„Kui kuuljatele tuua viipekeel lähemale, aitab see igal lapsel kasvada koos teadmisega, et endast erinevast ei pea eemale hoidma, kuna ei oska temaga suhelda, vaid kõik saavad omavahel lõbusalt mängida.“ lisas teine projekti osaline Marju Telliskivi. Veel olid projektimeeskonnas Lauri Käo, Mouna Salami, Grete Raudsepp, Alice Nurmela ning juhendaja Elisabeth Kirme ja mentor Maarja Jõgioja.

Tahvli ametlik avamine toimub 02.12 kell 11.00 Haabersti linnaosas asuval Järveotsa mänguväljakul Järveotsa tee 15a.

Projekti toetasid Tallinna Ülikool, Haabersti Linnaosavalitsus ja Eesti Viipekeele Selts. Tööd teostas Tiptiptap OÜ, tahvli kujundas Triin Jõeveer.