Sotsiaalministeerium

Pressiteade

01.11.2021

Perearstid ja -õed tegid eelmisel nädalal enam kui 23 500 COVID-19 vastast vaktsineerimist, kokku tehti üle 44 000 kaitsesüsti

Perearstikeskustes tehti eelmise nädala jooksul 23 531 COVID-19 kaitsesüsti, sellest 18 934 lisa- või tõhustusdoosi. Epidemioloogilise olukorra kiire halvenemise tõttu keskenduvad kõik Eesti perearstid ja -õed kuni 5. novembrini COVID-19 vaktsineerimisele ning sellega seotud nõustamisele, sest vaktsineerimine on ohutuim viis COVID-19 kriisi ületamiseks.

Kokku tehti eelmise nädala jooksul 44 599 COVID-19 vastast kaitsesüsti, sh 26 175 lisa- või tõhustusdoosi. Esimest korda jõudis eelmisel nädalal COVID-19 vastu kaitsesüstima 14 152 inimest, mida on rohkem kui viimasel kaheksal nädalal. Viimati tehti enam kui 14 000 esimest kaitsesüsti augusti lõpus. Vaktsineerimiskuuri on alustanud praeguseks kokku 796 164 inimest, vaktsineerimiskuuri lõpetanud 761 153 inimest, vähemalt ühe lisa- või tõhustusdoosi on saanud kokku 44 322 inimest.

„Perearstid tunnustavad kõiki inimesi, kes on tänaseks kaitsesüstid teinud. Näeme, et inimesed on väga hästi perearstide üleskutsele vastanud. Soovi tulla nõustamisele ja vaktsineerima näitab nii selleks kui järgnevaks nädalaks broneeritud visiitide suur arv,” ütles perearstide seltsi juhatuse liige dr Elle-Mall Sadrak. „Kutsume kõiki, kes ei ole veel vaktsineeritud pöörduma oma perearstikeskusesse ning seda võimalust kasutama. Eakatel ja COVID-19 riskirühma kuuluvatel inimestel, kellel on kahe doosiga vaktsineerimisest möödas kuus kuud, tuleks kindlasti teha ka tõhustusdoos. Täna veel jõuame koos olukorda muuta.”

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul on perearstid ja -õed juba kümme kuud pingutanud, et võimalikud paljud Eestimaa inimesed saaksid COVID-19 haiguse vastu kaitstud. „Tänan kõiki perearste ja -õdesid kogu senise töö ning viimaste nädalate hädavajaliku lisapingutuse eest. Julgustan inimesi vaktsineerimise või nõustamise soovi korral võtma kohe ühendust perearstiga. Sel nädalal on võimalik saada esmane vaktsineerimine või tõhustusdoos ükskõik millise perearstikeskuse juures ning kaitsesüstimisega seotud küsimused rahulikult perearsti või -õega üle rääkida,“ ütles minister Kiik.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium