Sotsiaalministeerium

Pressiteade

21.10.2021

Teisipäeval, 19. oktoobril toimus Fotografiska fotomuuseumis tänuüritus suve ja sügise jooksul mobiilsetes vaktsineerimispunktides abiks olnud vabatahtlikele. Kokku andis end üles ja tuli vaktsineerimise korraldajatele appi enam kui 200 vabatahtlikku.

„Tänan ja tunnustan vabatahtlikke, kes panustasid oma aega ja energiat, et aidata võimalikult paljudel inimestel saada kaitsesüst COVID-19 haiguse vastu ning seeläbi oma tervist kaitsta ja Eesti elu avatuna hoida. Ilma vabatahtliketa ei oleks me tänaseks jõudnud ligi 70-protsendilise vaktsineerimisega hõlmatuseni täiskasvanute arvestuses,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Jätkame tööd selle nimel, et aidata veelgi rohkem inimesi terviseteadliku otsuseni ning pakkuda neile kodulähedast ja mugavat võimalust enda elu ja tervist vaktsineerimisega kaitsta.“

Kevadel avanes COVID-19 vaktsineerimine kogu elanikkonnale ja üle Eesti käivitati suured vaktsineerimiskeskused. Juulis lisandusid neile ajutised vaktsineerimispunktid laatadel, külapäevadel, perede meelelahustuskohtades, festivalidel. Inimeste huvi vaktsineerimise vastu oli suur ja vaktsineerijad vajasid abi.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium