Sotsiaalministeerium

Pressiteade

09.10.2021

Aastaks 2023 valmib Euroopa Liidu rahastuse toel üle Eesti kokku 56 uut esmatasandi tervisekeskust. Kaasaegsed tervisekeskused aitavad vähendada teenuste killustatust ning tuua kvaliteetse arstiabi inimestele lähemale.

„Tervisekeskuste rajamine toob peremeditsiinis suure muutuse, aitab tugevdada perearstide meeskondi, pakkuda inimestele laiemat ringi teenuseid ja diagnostikavõimalusi,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Panustades esmatasandisse toome terviseteenused inimestele lähemale – saame sekkuda varem, et ennetada haiguste süvenemist, pakkuda õigeaegset ravi krooniliselt haigetele, hoolitseda inimese eest kogu elu vältel. Praegune COVID-19 haigusest tingitud kriis on ilmekalt näidanud, kui oluline on, et kõigil inimestel on võimalikult kodu lähedal juurdepääs vajalikule abile.“

Lääne-Tallinna Keskhaigla tutvustas täna oma peatselt valmivat uut Põhja-Tallinna tervisekeskust, mille rajamisega koondatakse seni Kopli ja Pelgulinna polikliinikutes pakutavad teenused Kopli polikliinikuhoone asemele ehitatud kaasaegsesse tervisekeskusesse. Tervisekeskuses hakkavad patsiente vastu võtma nii perearstid kui ka Lääne-Tallinna Keskhaigla eriarstid ja spetsialistid, samuti saab seal teha röntgen- ja ultraheliuuringuid ning anda laboriuuringuteks vajalikke proove.

Põhja-Tallinna tervisekeskuses on ruumid kaheksale perearstikeskusele, kus töötab 12 nimistuga perearsti. Lääne-Tallinna Keskhaigla spetsialistidest hakkavad seal vastuvõtte tegema hambaarstid, endokrinoloog, kõrva-nina-kurguarst, sisehaiguste arst, kirurg, uroloog, nahaarst, taastusarst, psühhiaater, samuti ämmaemandad, füsioterapeut, massöör, psühholoog ja vaimse tervise õed. Lisaks hakkab tervisekeskuses paiknema apteek ning invaabivahendite müük ja laenutus. Põhja-Tallinna esmatasandi tervisekeskuse kogumaksumus on 5,9 miljonit eurot, millest 1,7 miljonit eurot moodustab Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus ning ülejäänud tervisekeskuse rajanud Lääne-Tallinna Keskhaigla omafinantseering.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium