Sotsiaalministeerium

Pressiteade

26.09.2021

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik kohtus eile Eestis visiidil viibiva Euroopa Tööjõuameti (ELA) peadirektori Cosmin Boianguga, et arutada tööjõu piiriülese liikumise küsimusi Euroopa Liidus ning ELA rolli ja võimalikku abi nende küsimuste lahendamisel. Oluliste teemadena käsitleti ka kolmandatest riikidest pärit tööjõu teemat ning platvormitöö üha aktiivsema kasutamisega seotud küsimusi.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles kohtumisel, et kõigi töötajate sotsiaalsete garantiide tagamine, kokku lepitud reeglite aus täitmine, aga samuti platvormitöötajate õiguste eest seismine on olulised küsimused, mida on võimalik lahendada EL-is ühiselt ja Euroopa Tööjõuamet peab siin liikmesriikidele toeks olema.

„Euroopa Liidus tuleb tagada õiglased töötingimused, sh palk ning adekvaatne sotsiaalkaitse kõigile töötajatele nii liikmesriikidest kui kolmandatest riikidest. Hoogu kogub ka platvormitöö, mis pakub inimestele väga erinevas vormis töötamise võimalusi tagamata samas alati piisavaid sotsiaalseid garantiisid, mis seab osa platvormitöötajad teistega võrreldes kehvemasse olukorda,“ sõnas tervise- ja tööminister Kiik. „Loodan, et koostöö Euroopa Tööjõuametiga ja nende analüüsid ning võrdlusuuringud annavad riikidele väärtuslikku infot probleemide lahendamiseks ning oma töö- ja sotsiaalkaitsepoliitika kujundamiseks,“ lisas minister.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium