Sotsiaalministeerium

Pressiteade

19.08.2021

Eestis on tänahommikuse seisuga COVID-19 haiguse vastu vähemalt ühe vaktsiinidoosiga vaktsineeritud 700 777 inimest, 605 586 inimesel on vaktsineerimiskuur lõpetatud. Täiskasvanutest on praeguseks vaktsineeritud 62,2 protsenti, kõigist üle 60-aastastest 70,1 protsenti.

„Tunnustan tuhandeid tervishoiutöötajaid ja kõiki teisi, kes on Eesti elanikkonna vaktsineerimisse panustanud ning aidanud seeläbi ohjata viiruse levikut, ennetada haiglate ülekoormust ja päästa inimeste elusid. Samuti tänan enam kui 700 000 Eestimaa inimest, kes on end praeguseks juba vaktsineerinud ja andnud sellega oma panuse nii enda elu ja tervise kaitseks kui laiemalt ühiskonna avatuna hoidmiseks ja viiruse leviku tõkestamiseks,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Kutsun kõiki inimesi, kes ei ole veel vaktsineeritud end esimesel võimalusel kaitsesüstima. Vaktsineerimine on ainuke jätkusuutlik lahendus pandeemia ületamiseks.”

Eestis on seatud eesmärk vaktsineerida 22. septembriks vähemalt ühe doosiga 70 protsenti täiskasvanud elanikkonnast ning 2021. aasta novembri lõpuks 80 protsenti üle 60-aastastest inimestest. Kokku on Eestis praeguseks tehtud 1 224 340 kaitsesüsti.

Täiskasvanud elanikkonnas on vähemalt 70-protsendiline vaktsineerimisega hõlmatus praeguseks saavutatud 16-s kohalikus omavalitsuses – Hiiumaal, Muhus, Kihnus, Vormsil, Rae, Saue, Saku, Kiili, Harku, Viimsi, Nõo, Kambja, Luunja, Kastre, Otepää ja Tartu vallas. 31-s omavalitsuses 79-st on vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud enam 80 protsenti kõigist üle 60-aastastest inimestest. Maakondade ja valdade lõikes on võimalik vaktsineerimisega hõlmatuse kasvu jälgida terviseameti koroonaviiruse andmestikus.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium