Sotsiaalministeerium

Pressiteade

09.07.2021

Sotsiaalministeeriumil on valminud viis videoklippi, mis tutvustavad erinevate kasutajagruppide silme läbi ligipääsetavust ning selgitavad, miks on mugav ligipääs oluline igale Eesti elanikule.

Ligipääsetavus tähendab, et kogu elanikkond on elu- ja infokeskkonda kaasatud ja kõigile on loodud võrdsed võimalused ühiskonnas osalemiseks. Praegu ei arvestata elukeskkonna, aga ka toodete ja teenuste arendamisel sageli asjaoluga, et suure osa ühiskonnast moodustavad lapsed, vanemaealised, erivajadustega inimesed ja teised rühmad, kes ei saa meie keskkonna kõiki võimalusi täiel määral kasutada.

Videote eesmärk on teavitada nii laiemat avalikkust kui ka elukeskkonda kujundavaid spetsialiste ligipääsetavusest, et suurendada Eesti ühiskonna teadlikkust ning edendada oskust märgata inimeste erinevaid võimekusi ja sellest lähtuvaid ligipääsmatuid lahendusi. Videotes katsetab ajakirjanik Roald Johannson, kuidas näeb välja avalikus ruumis liikumine vaegnägija, ajutise vigastusega inimese ja lapsevankriga liikleja jaoks. Lisaks selgitatakse videotes, millised on lapse ning eakama inimese jaoks igapäevaelus toimetades kõige suuremad takistused.

Vaata ligipääsetavuse videoid sotsiaalministeeriumi Youtube´ist #ligipääsetavus või Postimehe veebilehelt.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium