Enamus meestest on kasvõi korra elus kogenud erektsiooniprobleemi ja selles pole midagi imelikku. Kui mure muutub sagedaseks, siis kaasneb sellega enesehinnangu alanemine ning kannatab nii emotsionaalne tasakaal ja partnersuhe.

Erektsioonihäire on võimetus saavutada või säilitada suguühteks vajalikku peenise jäikust ehk erektsiooni. See võib olla lühiajaline ning ajutine stressist tingitud olukord või hoopis mitmete organsüsteemide probleemidest tingitud täielik erektsioonihäire ehk impotentsus. Uuringute kohaselt esineb erineva raskusastmega erektsioonihäireid enam kui pooltel üle keskealistel meestel.

Erektsiooni teke sõltub väga paljudest erinevatest komponentidest – psühholoogiline seisund ja erinevad stressifaktorid, hormonaalne tasakaal organismis, peenise silelihaste funktsioon ning närvide ja veresoonte seisukord. Seega häire põhjus võib olla üsna erinev, kas ühest faktorist tingitud või mitme erineva teguri koosmõjul rikutud tasakaal organismis.

Erektsioonihäire võivad põhjustada psühholoogilised tegurid nagu pikka aega kestnud stress, ärevuses, depressioon või hirm seksuaalvahekorra ebaõnnestumise ees. Enamasti on aga tegu orgaaniliste häiretega – veresoonkonna haigused, sisenõrenäärmete  talitluse häired, ravimite mõju või neuroloogilised põhjused.

Ravi efektiivsuse peamiseks aluseks on tervislikud eluviisid ja hea ning toetav partnersuhe. Sobiva raviviisi aitab valida arst, kes viib eelnevalt läbi põhjaliku küsitluse ning vajalikud uuringud.

Erektsioonihäire on küll vanusega kaasnev paratamatus, kuid seda annab mitmeti ennetada. Tuleb süüa palju puu- ja juurvilju, täisteratooteid, pähkleid ja oliiviõli. Öeldakse, et kõik, mis on mehe südamele kahjulik, on kahjulik ka tema peenisele.

Väldi ülekaalu teket! See toob paratamatult endaga kaasa hulgaliselt terviseprobleeme, seal hulgas ka diabeedi, mis võib kahjustada väiksemaid veresooni ning närve üle kogu keha. Vähenda stressi ning ole füüsiliselt aktiivne. Ära suitseta ega tarvita alkoholi.