Naha, juuste ja küünte seisukord peegeldab organismi üldist tervislikku seisundit. Lõhenevad huuled, katkevad juuksed ning elutuna näiv nahk võivad viidata mõne elutähtsa vitamiini või mineraalaine puudusele kehas.

Lahendusena näib apteegist vastava vitamiinipurgikese ostmine ja tihti keskendutakse spetsiaalsetele hooldusvahenditele. Ilu ning reipus algab ikkagi seestpoolt ning kui organismiga on kõik korras, väljendub see ka naha, küünte ja juuste seisukorras. Ei maksa liialdada alkoholi ega kohviga, tuleks jätta suitsetamine, toituda mitmekesiselt ning liikuda palju värskes õhus. Puhkamist ei tohi ka unustada – hea ja piisav uni on üks oluline ilus olemise alustalasid, magamata ööd seevastu väljenduvad hallis ja elutus jumes. Omajagu kahjustab nahka, juuksed ja küüsi ka keskkonnasaaste ning kemikaalid, millega igapäevaelus kokku puutume.

Apteekides on müügil mitmesuguseid kombinatsioone just naha, juuste ja küünte tervise heaks mõeldud kompleksvitamiinidest. Nendest on kõige enam kasu siis, kui neid võtta õigesti – kuurina vähemalt 2-3 kuud järjest ning vajadusel korrata kuuri mitu korda aastas. Kuna vitamiinikompleksid võivad koostiselt olla erinevad, siis võiks enne apteegiletilt purgikese haaramist pidada nõu kas arsti või apteekriga. Veelgi parem oleks enne vitamiinikuuri alustamist teha vereproov, et täpselt teada saada, millist vitamiini või mineraalainet organismis puudu on. Huupi vitamiinide tarbimisest võib kasu asemel hoopis kahju tõusta.