Taaskord Tallinnas korraldatav Baltimaade LGBT+ kultuurifestival Baltic Pride toob kuueks päevaks pealinna värvikaid kontserte, konverentse ja koosviibimisi. Nende seast leiab Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi (EAÜS) korraldatava paneeldiskussiooni “LGBT+ mental health: What needs to be done?”, mis võtab luubi alla väljakutsed, millega LGBT+ kogukond vaimse tervise vallas silmitsi seisab.

8. juunil kell 18 saavad Sveta baaris toimuval paneeldiskussioonil sõna 5 spetsialisti, nende hulgas väliskülaline, kes jagab enda kogemusi Hollandi praktikast. Kahe tunni jooksul arutletakse tervishoiusüsteemi kordaminekute ja puudujääkide üle, mis iseloomustavad hetkeseisu LGBT+ inimeste vaimse tervise käsitlemisel. Süvenetakse nii esmatasandi abi kui ka riikliku ja koolitasandi psühholoogilise toe rollile ning erilist rõhku asetatakse lahenduste leidmisele. Kaasa mõtlema on oodatud inimesed igast valdkonnast.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi sihiks on võimendada vähemusgruppide häält meditsiinivaldkonnas, olgu see meedias või erinevatel üritustel teadlikkust tõstes. Soovime, et meditsiinisüsteem toetaks kõiki võrdselt.

“LGBT+ kogukonna liikmete seas levinud vähemusstress on riskifaktor mitmete vaimse tervise häirete tekkeks. Õnneks on Eestis vaimsest tervise teemadel aktiivselt sõna võetud, kuid suurema riskiga kogukondade käsitluseni ei ole see veel kahjuks jõudnud,” nendib paneeldiskussiooni üks eestvedajatest Karl-Sten Kõrgmaa.

“Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi sihiks on võimendada vähemusgruppide häält meditsiinivaldkonnas, olgu see meedias või erinevatel üritustel teadlikkust tõstes. Soovime, et meditsiinisüsteem toetaks kõiki võrdselt,” kommenteeris EAÜSi president Doris Poolamets.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts on arstitudengeid ühendav organisatsioon, mis tegutseb selle nimel, et füüsiline ja vaimne heaolu oleks meie riigis kõrgelt hinnatud. EAÜSi eesmärgiks on, et Eestis elaksid maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed.

Lisainfot saab ka ürituse Facebooki lehel SIIN.

Karl-Sten Kõrgmaa, “LGBT+ mental health: What needs to be done?” peakorraldaja, Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts

Doris Poolamets, Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi president

Lisainfo: Ilona Pastarus, juhatuse liige, õenduse ja patsiendikogemuse juht
Ilona.Pastarus@kliinikum.ee
Tel: 5331 8411