Sotsiaalministeerium

Pressiteade

08.04.2023

Terviseamet suunab koos sotsiaalministeeriumiga kuni 13,2 mln eurot elutähtsaid teenuseid osutavatele haiglatele ja kiirabidele, et suurendada nende toimepidevust kriisiolukordades. Eesmärgiks on tagada elektrikatkestuste korral elanikkonna katkematu vältimatu meditsiiniline abi. Tegu on suurima ühekordse riigipoolse toetusega tervishoiu toimepidevuse ajaloos.

Tervise- ja tööminister Peep Petersoni sõnul on sisemistest reservidest moodustatud summa najal võimalik katta kogu elektritoimepidevuse investeeringuvajadus. „Kriisiplaanides võisime seni tõdeda, et tervishoid jääb küll püsti, kuid on ühel jalal. Kuni 13,2 mln eraldamine võimaldab haiglatel ja kiirabidel tegutseda ka elektrikatkestuste ajal takistusteta ja täisvõimsusel,“ märkis minister Peterson.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium