Sotsiaalministeerium

Pressiteade

02.04.2023

Alates 1. aprillist jõustub seadusemuudatus, millega Eesti Haigekassa nimetatakse ümber Tervisekassaks. Uus nimi rõhutab senisest enam asutuse tegevuse lõppeesmärki, milleks on inimeste tervise hoidmine ja taastamine, mitte vaid raviarvete tasumine. Tervisekassa põhirolliks tervishoius jääb endiselt tervishoiuteenuste rahastamise kaudu inimestele võimalikult kvaliteetse abi pakkumine.

Tervise- ja tööminister Peep Petersoni sõnul ei tähenda uus nimi asutuse põhirolli muutust Eesti tervishoiu tervikpildis. „Tervisekassa on jätkuvalt solidaarse tervishoiu rahastamise kese ja hoidja, kes peab hoolitsema selle eest, et inimesed saavad vajalikku abi, sõltumata oma rahakoti paksusest ja et avaliku maksuraha eest saadav abi oleks võimalikult hea,“ ütles minister Peep Peterson.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium