Sotsiaalministeerium

Pressiteade

12.01.2023

Tervise- ja tööminister Peep Peterson on täna visiidil Hiiumaal, kus külastab Kärdla perearstikeskust ja Hiiumaa haiglat. Samuti on kavas kohtumine hooldusreformi teemal Kõrgessaare päevakeskuses.

„Tervishoiu rahastamine peab tagama, et kvaliteetne ja kodulähedane arstiabi oleks kättesaadav igale Eesti inimesele kõikjal Eestis, ka saartel. Hiiumaa haigla uudne rahastusmudel on andnud kindluse haigla tööle ja võimaldanud keskenduda inimeste ravile. See on eeskujuks ka teistele väikehaiglatele,“ ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. „Visiidi käigus soovin saada ülevaate ka kohalike perearstide käekäigust. Loodan, et möödunud suvel mitmekordistatud lähtetoetused ja uuenev töökeskkond aitavad tagada perearstiabi jätkusuutlikkuse ning motiveerivad ka noori arste võtma vastu tööd kaugemates Eesti piirkondades.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium