Sotsiaalministeerium

Pressiteade

10.01.2023

Vabariigi President Alar Karis kuulutas välja töötervishoiu ja tööohutuse seaduse ning ravikindlustuse seaduse muudatused, millega haiguspäevade varasem hüvitamine alates 2. haiguspäevast pikeneb poole aasta võrra kuni 2023. aasta 30. juunini. Tööandjate ja töövõtjate jaoks jätkub seni kehtinud haiguspäevade hüvitamise kord sujuvalt ja vajadust arvestussüsteemide ümberkorraldamiseks ei teki.

Haiguspäevade varasem hüvitamine võimaldab inimestel juba esimeste haigussümptomite ilmnemisel töölt koju jääda, aidates säilitada nende sissetulekuid.

„Juba teisest haiguspäevast hüvitise maksmise pikendamine on ülimalt oluline sadadele tuhandetele Eestimaa inimesele. See annab turvatunde ränk viirustalv ja üha jätkuv hinnatõus üle elada. Olen korduvalt öelnud, et 2009. aastal tehtud muudatus haiguspäevade eest maksmata jätmisel oli suur viga. Ametiühingu tööst mäletan, et aastal 2015 kogusime kakskümmend viis tuhat allkirja ühe kuuga haiguspäevade toetuseks,“ ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium