Sotsiaalministeerium

Pressiteade

14.12.2022

Sotsiaalministeerium saatis eelmisel nädalal ühekorraga kooskõlastusringile kaks vaktsineerimisega seotud määrust, millest ühes täpsustatakse koolis vaktsineerimise korraldust. Teise määruse muudatused on eeskätt seotud vaktsineerimise korraldamise ülesannete üleandmisega terviseametist haigekassasse. Ühtlasi lisatakse riiklikku immuniseerimiskavasse COVID-19 vaktsiinid, et neid oleks ka 2023. aastal võimalik haiguse riskirühma kuuluvatele inimestele tasuta pakkuda. Koolides COVID-19 vastast vaktsineerimist ei ole plaanis.

„Meie eesmärk on hoida noorte elusid ja usaldada nende valikuid. Noored on järjest taibukamad. Praegu on olukord, kus lapsel on võimalik saada vaktsiini perearsti juures, kes hinnates lapse kaalutlusvõimet saab vaktsineerida last tema soovil ka siis, kui vanemad on sellele vastu. Kooliõdedel selleks selgelt sõnastatud õigus puudub ning seetõttu on praktika koolides erinev. Sotsiaalministeeriumi poole on pöördunud nii õiguskantsler kui mitmed arstide erialaliidud, kes on palunud koolides vaktsineerimise reeglid ühtlustada,“ selgitas tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium