Sotsiaalministeerium

Pressiteade

01.12.2022

Innovatsioon algab vajadusest või probleemist, mida tajuvad kõige paremini need, kes on tervishoiuteenuse osutamisele kõige lähemal. Aga kuidas jõuda reaalsete lahendusteni, kui tervishoiusüsteem on koormatud ning prioriteetsemate tegevuste kõrvalt ei ole meditsiinitöötajatel aega uute lahenduste väljatöötamisel osaleda ega neid oma töösse integreerida?

Tervisekassa korraldatud inspiratsioonihommik tõi kokku tervishoiu innovatsiooniga tegelevad osapooled. Ligi 150 külalise seas olid esindatud nii kliinilised spetsialistid, tervishoiu digilahenduste tootjad kui ka avalik sektor. Tutvustati erinevaid toetusmeetmeid kõigis innovatsiooniprotsessi etappides ja arutati, mis on veel vaja ära teha, et praktilist väärtust loovaid lahendusi kiiremini kasutusse saada.

Üleminek uutele tehnoloogiatele peaks olema sujuv nii patsiendi kui meditsiinitöötaja vaates. Innovatsioonikiirendi Health Founders asutaja Erki Mölderi sõnul aitab tehnoloogiline innovatsioon võita tervishoiutöötaja aega prioriteetsemate tegevuste jaoks.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium