Sotsiaalministeerium

Pressiteade

29.11.2022

Täna sotsiaalministeeriumis toimuval kolmepoolsel kohtumisel tööandjate ja ametiühingutega arutakse laiemat kollektiivlepingute kasutamist, sotsiaaldialoogi tugevdamist ning tööst põhjustatud haiguste hüvitamise ja karjäärivahetuse toetamise põhimõtteid, mis on seotud soodustingimustel vanaduspensionite reformiga. Külalisena teeb kohtumisel ülevaate sotsiaaldialoogi tugevdamisest Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni ILO esindaja Kari Tapiola.

„Praeguses majanduse olukorras, kus kuuleme igapäevaselt uutest koondamistest, on eriti oluline pakkuda töötajatele suuremat kindlustunnet. Hea võimaluse annavad selleks kollektiivsed töösuhted ning ka kollektiivlepingute laialdasem kasutamine,“ ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. „Meie eesmärk on partneritega üheskoos kaardistada võimalikke viise, kuidas kollektiivsed töösuhteid Eestis edendada ja kollektiivlepingute kasutamisele kaasa aidata. Selleks soovime saada ülevaate ka teiste riikide headest praktikatest, mida tänasel kohtumisel on lubanud jagada ILO esindaja Kari Tapiola.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium