Sotsiaalministeerium

Pressiteade

13.11.2022

Sotsiaalministeeriumis toimus koolitoidu teemaline ümarlaud, kus võeti eesmärgiks koostada tasakaalustatud ja mitmekesise koolitoidu teekaart, mis arvestaks ka uusi koolitoidule pandud ootusi. Tuleva aasta alguses valmivas teekaardis lepitakse kokku, mis on koolitoidu puhul oluline ja kõigi koolitoidu pakkumisega seotud osapoolte tegevused selleni jõudmiseks.

„Meie eesmärk on, et koolilõuna oleks mitmekesine, tasakaalustatud ja kõigile lastele kättesaadav sõltumata nende vanemate rahalistest võimalustest. Viimastel aastatel on erinevad osapooled seadnud koolitoidule uusi kriteeriume, mida toitlustajad peavad arvesse võtma, näiteks mahetooraine suurem osakaal ning suurem valik koolilõuna variante ühe toitlustuspäeva jooksul,“ ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. „Lisakriteeriumite täitmine suurendab koolitoidu maksumust veelgi. Samas on üldise hinnatõusu tingimustes üha keerulisem pakkuda ainuüksi juba seda, et koolilõuna oleks tasakaalustatud ja mitmekesine. Seepärast soovime leppida kokku, mis on koolitoidu puhul oluline ja kuidas selleni jõuda.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium