Sotsiaalministeerium

Pressiteade

08.10.2022

Tervishoiule on 2023. aastal kavandatud kokku ligi 2,4 miljardit eurot. Järgmisel aastal on tänu suurenevale sotsiaalmaksu laekumisele ja mittetöötavate pensionäride eraldise kasvule võimalik rahastada tulevast tervishoiutöötajate kollektiivlepet, säilitada tervishoiuteenuste kättesaadavuse vähemalt senisel tasemel ning tõsta kriisideks valmisolekut.

„Tervishoiuteenuste kättesaadavuse tagamine vähemalt praegusel tasemel eeldab, et panustame tervishoiutöötajatesse. Seepärast oleme eelarves näinud ette rahastuse tervishoiutöötajate tulevase kollektiivleppe katteks, et võimaldada tervishoiutöötajatele tuleval aastal vähemalt 15-protsendine palgatõus,“ ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium