Sotsiaalministeerium

Pressiteade

21.09.2022

Tervishoiu teravamaid probleeme on tervishoiutöötajate puudus. Töötan selle nimel, et anda tervishoiutöötajatele kindlustunne, et tulevases kollektiivleppes kokkulepitu saab rahastuse. Samas peame ühiselt pingutama, et tervishoiu rahastamine ka pikemas perspektiivis kindlamatele alustele viia, ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson kohtumisel Eesti Arstide Liidu presidendi dr Jaan Süti ja peasekretär dr Katrin Rehemaaga.

Kohtumisel olid kõne all tervishoiu rahastamise küsimused nii lühiajalises kui pikas perspektiivis. Minister Peterson kinnitas, et tervishoiu kollektiivleppe katteks vajalik rahastus leitakse. „Loodame, et tervishoiu osapooled jõuavad kollektiivläbirääkimistel õiglaste kokkulepeteni, mida saame ka Eesti Haigekassa poolt rahaliselt toetada,“ ütles minister Peep Peterson. „Samas peame jätkama koos tervishoiusektoriga ühiseid pingutusi, et tagada tervishoiu rahastamise jätkusuutlikkus ka pikemas perspektiivis ning tervishoiu rahastamine senistest kindlamatele alustele viia.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium