Sotsiaalministeerium

Pressiteade

12.08.2021

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik teevad valitsusele ettepaneku nimetada sotsiaalministeeriumi kantsleri ametikohale Maarjo Mändmaa. Kui valitsus tema kandidatuuri heaks kiidab, asub Mändmaa ametisse 23. augustist.

„Kantsleri positsioon ministeeriumide juures on üks kõrgemaid Eesti riigi juhtimises. Sotsiaalministeeriumi valitsemisala moodustab pea poole Eesti riigi eelarvest. Me vastutame nii pensionide, lapsetoetuse, vanemahüvitise, töötuskindlustuse kui ka raviteenuste eest. Seesuguse ministeeriumi juhtimine nõuab inimeselt riigimehelikkust, empaatiatunnet, juhtimiskogemust ja valdkonnasisulisi kompetentse. Nendele ootustele vastas nii minu, kui tervise- ja tööministri Tanel Kiige silmis kõige enam Maarjo Mändmaa,“ ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

„Maarjo Mändmaa on kahtlemata tugev ja kompetentne juht, kelle üheks plussiks on varasem ministeeriumi juhtimise kogemus. Ootused uuele kantslerile on nii ühiskonna kui ka valdkonna poolt suured ning ametisse sisseelamise aega sisuliselt ei ole. Oluline on tagada toetav tööõhkkond, ministeeriumi valitsemisala asutuste tulemuslik koostöö ning uuenduslikke lahendusi toetav strateegiline vaade nii COVID-19 kriisi lahendamisel kui laiemalt,“ sõnas tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

„Tänan ministreid Riisalo ja Kiike usalduse eest. Soovin liituda sotsiaalministeeriumi tööperega ja panustada omalt poolt, et ministeerium oleks julgelt tulevikku vaatav, teadmistepõhine ning loova mõtteviisiga organisatsioon,“ üles Maarjo Mändmaa.

Maarjo Mändmaa on lõpetanud 1996.a Eesti Riigikaitse Akadeemia korrektsiooni kolledži kriminoloogia eriala cum laude ja õppinud avaliku haldust Tartu Ülikooli ning haldusjuhtimist Tallinna Tehnikaülikooli magistrantuuris.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium