Sotsiaalministeerium

Pressiteade

11.08.2021

Tänahommikuse seisuga on vähemalt ühe COVID-19 vastase vaktsiinidoosi saanud 60,17 protsenti Eesti täiskasvanud elanikkonnast. Vanuses 70 ja enam on hõlmatus 70,1%.

„Soovin südamest tänada meie tervishoiutöötajaid, riigiasutusi, eraettevõtteid, kohalikke omavalitsusi ja kõiki teisi, kes on üle poole aasta vaktsineerimisse panustanud. Teie pingutused ja pikad töötunnid on aidanud hoida ühiskonda avatuna ka delta-tüve kiire leviku ajal. Võimalused end COVID-19 vastu kaitsesüstida on oluliselt laienenud ning meil tuleb aktiivselt edasi pingutada, et Eestimaa inimesed saaksid raske haiguse vastu kaitstud,“ lausus tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Eelmisel nädalal tehti Eestis 26 106 esmast kaitsesüsti. COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juhi Marek Seeri sõnul on tänase vaktsineerimistempo juures saavutava eesmärk kaitsta 22. septembriks vähemalt ühe doosiga 70 protsenti täiskasvanutest.

„Seejuures panen kõigile inimestele südamele, et nad ei jätaks tegemata teist kaitsesüsti, kui nad on esimese saanud kas Pfizeri, Moderna või Astra Zeneca vaktsiiniga,“ lisas Seer. „Kuigi üks kaitsesüst on parem kui mitte ühtegi, siis tõhus kaitse tekib ühe kuni kahe nädala jooksul pärast vaktsineerimiskuuri lõpetamist.“

Eestis on võimalik end COVID-19 vastu vaktsineerida kas eelnevalt aega broneerides või elavas järjekorras nn kiirvaktsineerimisel.

Tänahommikuse seisuga oli lähipäevadeks vabu aegu saadaval kõikides maakondades. Aja saab broneerida telefonil 1247 või digiregistratuuris www.digilugu.ee. Vaktsineerida saab ka apteekides – endale lähima apteegi leiab ja aja saab kinni panna veebilehel www.vaktsineeriapteegis.ee.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium