SA Eesti Tervise Fond

Pressiteade

02.08.2021

Eesti Tervise Fond kutsub kõiki augustis vaktsiini saanud inimesi osalema iPhone 12 loosimises. Telefonid leiavad endale uue õnneliku omaniku 16. ja 31. augustil, loosimise õigsust jälgivad dr. Arkadi Popov, dr. Karmen Joller ning prof. Margus Viigimaa. Fortuunaks on tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning Tervise Fondi juhataja dr. Eero Merilind. Loosis osalemiseks registreeri ennast lehel https://vaktsineeri.arst.ee/.

„Koroonasse haigestumine on taas tõusuteel ning iga inimene peaks mõtlema sellele, mida saaks tema ära teha, et haiguse levikut piirata,“ sõnas Eesti Tervise Fondi juhataja dr. Eero Merilind. „Täna on kõige tõhusam relv koroonaviiruse vastu vaktsiin – vaktsineeritud enamasti ei haigestu või põevad haigust kergelt. Rangeid piiranguid on paljudel inimestel nii vaimselt kui füüsiliselt raske taluda, mis omakorda põhjustab teistlaadi probleemide ning tervisehäirete kasvu. Hea enesetunde alus on hea vaimne tervis, mille tugevus sõltub paljuski just inimese sotsiaalsetest suhetest. Ei saa unustada, et ka meelelahutus on meile vajalik – nii kinod, teatrid, muuseumid. Kõik see aitab palju kaasa igasuguse stressi maandamisele ning vaimse tervise hoidmisele. Eriti tähtis on, et lapsed saaksid normaalselt käia koolis ning kohtuda sõpradega. Vaktsiin on praegu ainuke lahendus, mis aitab hoida elu lahti ning ka haiglate koormuse madalamal,“ rääkis dr. Merilind.

„Otsustasime Eesti Tervise Fondiga, et vaktsineerimise juures võiks olla lisaks immuunsuse saamisele veel üks tore nüanss, mis võib olla motiveerib nii mõndagi vaktsineerimisteekonna ette võtma – nimelt loosime augustis vaktsineeritute vahel välja kaks iPhone 12. Osaleda saavad nii need, kes augustis saavad esimese süsti ja loomulikult need, kel vaktsineerimine augustis lõpetatakse. Auhinna saab kätte vaktsineerimispassi alusel.“

SA Eesti Tervise Fond on asutatud 25. mail 2007, mille eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine.

SA Eesti Tervise Fond