Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolil täitus 16. oktoobril 84 aastat. 1940. aastal Tallinna Õdede Koolina avatud õppeasutus on rahvusvaheliselt tunnustatud riiklik rakenduskõrgkool, mis on järjepidevalt suurendanud vastuvõtukohtade arvu tervise- ja heaolu valdkonna erialadel, laiendab koostööd kõrgharidus- ja kutseõppe regionaalsel laienemisel ning panustab ka gümnaasiumide tervishoiuvaldkonna moodulõppesse.

2024. aastal on Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli lõpetanud magistri-, rakenduskõrgharidus- ja kutseõppes üle 650 tervishoiuvaldkonda spetsialisti, kellest suurem osa lõpetas õe õppekava. Oluline näitaja on seejuures regionaalsus ja koostöö. Nii lõpetas talvel juba neljas õe õppekava Pärnu õpperühm – Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli, Pärnu Haigla ja Eesti Õdede Liidu ühisprojekti „Kool Haiglas“ raames antakse Pärnu Haiglas õe õppekaval rakenduskõrgharidusõpet aastast 2014. Esmakordne oli ka koostööprojekt Politsei ja Piirivalveametiga (PPA) – talvel lõpetas erakorralise meditsiini tehniku õppekava PPA õpperühm. Suvel rõõmustas kõrgkool tegevusterapeudi õppekava Kohtla-Järve õpperühma lõpetajate üle, kes annavad oma panuse tervishoiuvaldkonda Ida-Virumaal. Suvel lõpetas ka esimene kõrgkooli ingliskeelne rakenduskõrgharidusõppe õppekava Assistant Pharmacist, mis on ainus ingliskeelne farmatseudi õppekava Baltikumis.

Regionaalsest õppest ja koostööst on kantud ka kõrgkooli vastuvõtt. Lisaks Tallinnale ja Kohtla-Järve struktuuriüksusele alustasid tänavu õe õppekaval õpinguid Pärnu ja Kuressaare õpperühmad. Kohtla-Järve struktuuriüksuses alustas õpinguid ka tervisedenduse õppekava õpperühm. Lisaks sõlmiti septembris koostööleping Rakvere Haigla, Eesti Õdede Liidu ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liiduga, millega avatakse 2025. aasta talvel Rakveres õe õppekava 30 tudengile. Vastuvõtt Rakvere õpperühma algab novembris 2024.

Ida-Virumaal algas sügisel veel üks koostööprojekt. Nimelt ühendasid Tallinna Tervishoiu Kõrgkool ja Tallinna Tehnikakõrgkool jõud sotsiaaltöötajate õppeks Ida-Virumaal – sügisel alustasid Kohtla-Järve struktuuriüksuses Kukrusel õpinguid Tallinna Tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi sotsiaaltöö õppekava õppurid.

Kõrgkool panustab tervishoiuvaldkonna valikkursustega ka üldhariduskoolide õppekavadesse, pakkudes seeläbi õpilastele võimalust juba gümnaasiumis tervishoiuvaldkonnaga tutvuda ning sellealaseid teadmisi omandada. 2024. aasta sügiseks on Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolil koostöölepped 14 üldhariduskooliga üle Eesti.

Tänavu sügisel alustab koostöös sotsiaalministeeriumiga juba kümnes koolitusprojekt „Õed tagasi tervishoidu”, mille eesmärgiks on julgustada pikka aega õe tööst eemal olnuid naasma tervishoidu. Läbi aastate on Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis „Õed tagasi tervishoidu” projektis osalenud 170 inimest.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise- ja heaoluvaldkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on tagada tervise- ja heaoluvaldkonna spetsialistide järjekestvus, arendada siseriiklikku ja rahvusvahelist koostööd ning viia läbi uurimis- ja arendustegevust. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes (Pärnus, Kuressaares, Haapsalus jm).

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool
PRESSITEADE
16.10.2024

Päisefoto: www.ttk.ee