Tartu Ülikooli Kliinikum korraldab 25. septembril Lydia hotelli sündmuskeskuses ürituse „Patsiendi hääle kujundamine vähiravis läbi kaasamise“, kuhu on oodatud kaasa mõtlema ja rääkima kõik praegused või kunagised vähipatsiendid ja nende lähedased, vähipatsientide ühingute liikmed, patsientide eestkõnelejad, vähiraviga tegelevaid spetsialistid, oluliste sidusrühmade esindajad ja huvilised.

Kaasamise eesmärk on selgitada välja vähipatsientide murekohad ja ootused oma ravi protsessis. Nii on kõik osalejad oodatud tõstatama teemasid, kuidas kujundada patsiendikesksem vähiravi ja viia vähipatsientide hääl tervishoiu otsustusprotsessidesse. Tegemist on Eestis esimese sellises ulatuses patsientide kaasamise sündmusega, kus kohtuvad olulised vähiraviga seotud osapooled, et arutada ühiselt vähiravi tuleviku üle.

Kohtumisel saavad sõna nii Eesti kui ka Euroopa vähiravi spetsialistid, sealjuures Kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku juht dr Kristiina Ojamaa, ning vähipatsiendid ja nende lähedased. Lisaks räägitakse personaliseeritud ravist vähiga võitlemisel ning uusimatest ravivõimalustest Euroopas.

Samuti võimaldab arutelu koguda patsientidelt sisendit ülikoolihaigla tulevasteks arenguteks, mis edendaksid vähiravi ja patsientide kaasamist otsuste tegemisel.

Sündmus on osalejatele tasuta, ent vajalik on etteregistreerumine hiljemalt 22.09: https://forms.gle/jgTPkkG3UjQ3SHUW7. Üritusel on võimalik osaleda ka veebi teel. Kavaga saab tutvuda siin lingil.

„Patsiendi hääle kujundamine vähiravis läbi kaasamise“ korraldaja on Tartu Ülikooli Kliinikum ning seda toetab projekt EcHOS, mida rahastab Euroopa Horisont.

Tartu Ülikooli Kliinikum
PRESSITEADE
19.09.2024