Tallinna Tervishoiu Kõrgkool ja Tallinna Tehnikakõrgkool ühendavad jõud sotsiaaltöötajate õppeks

2024-09-03T09:33:56+03:00Uudised|

Teisipäeval, 3. septembril kell 12 algab Jõhvi kontserdimaja väikeses saalis Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Kohtla-Järve struktuuriüksuse ja Tallinna Tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi ühine avaaktus. Õpinguid alustavad Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli esmakursuslased õe, tervisedenduse ja hooldustöötaja õppekavadel ning Tallinna Tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi sotsiaaltöö õppekava õppurid, kelle õppetöö toimub Kohtla-Järve struktuuriüksuses Kukrusel.

„Sotsiaaltöö õpetamine on aastaid toimunud Tallinna Tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudis Mõdrikul. Sellest sügisest avasime sotsiaaltöö õppe ka Ida-Virumaal ja seda rahastatakse õiglase ülemineku fondi tegevustest „Ida-Viru täiendkoolituse mahu suurendamine ning uute tasemeõppe õppekavade arendamine ja käivitamine kutse- ja kõrghariduses“,“ ütles Tallinna Tehnikakõrgkooli rektor Enno Lend. „On hea meel, et see algatus õnnestus suurepäraselt – 6,1 avaldust õppekohale – ja peagi alustavad Ida-Virumaal õppetööd 27 sotsiaaltöö üliõpilast,“ tõdes Lend.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppeprorektori Ulvi Kõrgemaa sõnul laiendatakse koostöös Tallinna Tehnikakõrgkooliga õppimisvõimalusi, et valmistada tudengeid ette mitmekülgseteks karjäärivõimalusteks tervise ja heaolu valdkonnas. „Õenduse ja sotsiaaltöö kutsealade professionaalsuse ja hariduse areng peegeldab tervise- ja sotsiaalvaldkonna spetsiifilisi nõudmisi ja konteksti. Kuigi õdede ja sotsiaaltöötajate vahel on mitmeid sarnasusi, on ka olulisi erinevusi, mis mõjutavad nende praktikat ja professionaalset arengut,“ lausus Kõrgemaa.

„Sotsiaaltöö õppekava lõpetajad on hinnatud töötajad nii omavalituse kui ka riigi tasandil. See valdkond  eeldab oskust näha ühiskonna liikmete probleeme, pakkuda välja lahendusi ja selle kaudu toetada elanikkonda kiiresti muutuvas ning keerukas maailmas,“ lisas tehnikakõrgkooli rektor.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise- ja heaoluvaldkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on tagada tervise- ja heaoluvaldkonna spetsialistide järjekestvus, arendada siseriiklikku ja rahvusvahelist koostööd ning viia läbi uurimis- ja arendustegevust. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes (nt Pärnus, Kuressaares, Haapsalus jm).

Tallinna Tehnikakõrgkool on rahvusvaheliselt hinnatud suurim riiklik rakenduskõrgkool Eestis. Tehnikakõrgkool keskendub uuenduslikule, interdistsiplinaarsele haridusele ja rakendusuuringutele. Koolis on kokku kuus instituuti ja 20 õppekava, õppetöö toimub Tallinnas, teenusmajanduse instituudis Mõdrikul ja alates sellest õppeaastast ka Ida-Virumaal Kukrusel.

Tallina Tervishoiu Kõrgkool
Tallinna Tehnikakõrgkool
PRESSITEADE
3.09.2024

Päisefoto: Envato Elements. Pilt on illustratiivne.

Jaga seda artiklit...

Go to Top