14. novembri Tervisedenduse konverentsil tunnustas Eesti Tervisedenduse Ühing Tervise Arengu Instituuti tiitliga Aasta tervisesõber 2023.

Tiitli võttis tänuga vastu direktor Annika Veimer, kes kinnitas, et oleme maailmaparandaja loomusega ning pingutame üheskoos koostööpartneritega, et tervisele tugevat vundamenti laduda.

Kaassõnadeks kirjutas ühing:

Tervise Arengu Instituut panustab rahvatervise valdkonda igapäevaselt ja on pikaaegne partner paljudele osapooltele. Viimasel ajal on asutus eriti silma paistnud oma aktiivsuse poolest ühiskonnas laiemalt kui ka rahvatervise valdkonnas. Tervise Arengu Instituut on kaasajastanud vanemaid väljaandeid ja loonud mitmeid uusi nagu näiteks „E-sigarettide tarvitamise pidurdamine ja ennetamine koolis“, „Laste ja noorte vaimse tervise ja riskikäitumisega seotud riski- ja kaitsetegurite mõõtevahendid“. Samuti on asutus eest vedanud tervisedenduse valdkonnas olulisi uuringuid, ennetuse teadusnõukogu ning ennetustegevuste tõendatuse taseme hindamise süsteemi loomist. Märkimist väärib ka meedias palju tähelepanu saanud ja Eesti jaoks võrdlemisi uudse metoodi nagu reoveeuuringu korraldamine.

See tunnustus kinnitab, et kanname üheskoos instituudi põhiväärtusi – pädevust, koostööd ja uuenduslikkust!

Saame uhked olla, et meie tööd märgatakse ja hinnatakse. Suur aitäh kogu TAI meeskonnale ja palju õnne kõigile tunnustuse eest!

Tervise Arengu Instituut