Sotsiaalministeerium

Pressiteade

03.08.2022

Tervise- ja tööminister Peep Peterson allkirjastas määruse muudatused, millega antakse töövõimetuslehtede avamise ja lõpetamise õigus ka õdedele. Patsientide jaoks muutub töövõimetuslehtede võtmine sellega edaspidi paindlikumaks. Lisaks aitab muudatus vabastada perearstide aega arstitöö jaoks ning parandada seeläbi perearstiabi kättesaadavust.
Tervise- ja tööminister Peep Peterson allkirjastas määruse muudatused, millega antakse töövõimetuslehtede avamise ja lõpetamise õigus ka õdedele. Patsientide jaoks muutub töövõimetuslehtede võtmine sellega edaspidi paindlikumaks. Lisaks aitab muudatus vabastada perearstide aega arstitöö jaoks ning parandada seeläbi perearstiabi kättesaadavust.

„Teeme abi inimestele kättesaadavamaks. Kui õdede roll kasvab jääb arstidel rohkem aega arstitöö jaoks ning abi kättesaadavus patsiendile paraneb,“ ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. „Jätkame seniste terviseministrite tööd esmatasandi tervishoiu tugevdamiseks.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium